Δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας με σεβασμό και ανθρωπιά

Δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας με σεβασμό και ανθρωπιά

Είμαστε δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας, που χρειάζεται υποστήριξη, με σεβασμό, διακριτικότητα και ανθρωπιά.

🔺 Ξεκινήσαμε τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, για τη δικτύωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών και τη διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα, Υπηρεσίες και Δομές.

🔺 Επεκτείναμε τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με τακτικές διανομές προϊόντων.

🔺 Παράλληλα, παρέχονται και υπηρεσίες με επιμορφωτικό-ψυχαγωγικό χαρακτήρα, όπως δημιουργικά εργαστήρια, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις κ.ά. σε οικογένειες-μέλη των κοινωνικών δομών.

🔺 Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο διανέμει σε τακτική βάση δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

🔺 Δημιουργήσαμε τη Δημοτική Ιματιοθήκη, για τη συγκέντρωση  παιδικών, εφηβικών και νεανικών ενδυμάτων, παιδικών βιβλίων, σχολικών ειδών, ειδών βρεφανάπτυξης.

🔺 Συγκροτήσαμε τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, για την προώθηση της ισότητας των φύλων.

🔺 Συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

🔺 Καθιερώσαμε τον θεσμό των υποτροφιών σε συνεργασία με Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών, καθώς και Αθλητικούς Συλλόγους, Ωδεία και Σχολές Χορού για μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

🔺 Ξεκινήσαμε το δωρεάν πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές δημοτικών σχολείων.

🔺 Προσφέρουμε δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ενήλικες που τη χρειάζονται, ανάγκη που εντάθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας.

🔺 Υλοποιούμε δράσεις ψυχικής ενδυνάμωσης μέσω θεραπευτικών ομάδων τέχνης.

🔺 Διοργανώνουμε δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς, για την προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

🔺 Ενισχύουμε με εθελοντικές αιμοδοσίες την Τράπεζα Αίματος του Δήμου, σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».