Εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες και φροντίδα για όλους

Εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες και φροντίδα για όλους

Έργο για όλους!

Σύγχρονες υπηρεσίες και φροντίδα για όλους!

Βασική μας προτεραιότητα είναι η βελτίωση της ζωής στην πόλη για κάθε κάτοικο, παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες σε όλες και όλους και υποστήριξη με αξιοπρέπεια σε αυτούς που τη χρειάζονται.

🔺 Αναβαθμίσαμε τις βασικές υπηρεσίες υγείας με σύγχρονα Δημοτικά ΠολυΪατρεία.

🔹 Τον Ιούνιο του 2023, εγκαινιάσαμε το νέο Δημοτικό Πολυϊατρείο Παπάγου.

📍 13 διαφορετικές αίθουσες, όπου φιλοξενούνται ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων, όπως οδοντιατρικό, γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό, ΩΡΛ, ορθοπεδικό, καρδιολογικό, παθολογικό, νευρολογικό, ψυχιατρικό, καθώς και χώροι ψυχολόγων και νοητικής ενδυνάμωσης.

🔹 Στο ίδιο υπερσύγχρονο κτίριο, που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα της σύγχρονης βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, στεγάζεται το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) για πρώτη φορά στην Κοινότητα Παπάγου.

☑️ Ένα κτίριο που προσφέρει στους μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας, έναν σύγχρονο και φιλόξενο χώρο που καλύπτει τις ανάγκες σε φροντίδα, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία.

☑️ Στην πόλη μας λειτουργούν πλέον δύο ΚΑΠΗ, με σύγχρονες αρχές και αντιλήψεις και στόχο τα μέλη τους να παραμένουν ενεργά, με ζωντάνια και δυναμισμό, μέσα από δράσεις όπως:

✅ δημιουργική απασχόληση, τμήμα χορωδίας, τμήμα ζωγραφικής, τμήμα γυμναστικής-χορού, θεατρικό εργαστήρι.

✅ ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μονοήμερες και πολυήμερες εκδρομές κ.ά.

✅ Επιπλέον, συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα Νοητικής και Σωματικής Ενδυνάμωσης για ηλικιωμένους, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώσαμε για πρώτη φορά σε Ελλάδα και Κύπρο τους Γηριατρικούς Αγώνες «GERI OLYMPICS», σε συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ», το Κέντρο Αποκατάστασης Ασθενών με Αλτσχάιμερ/Άνοια.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, ανθρώπινα, αληθινά και με αγάπη!