ΠΟΛΥΕΤΕΣ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΠΟΛΥΕΤΕΣ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Συνεχίζουμε Μαζί για την πόλη μας με την Μαρία Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου.

Η Μαρία Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα και είναι πτυχιούχος Αρχαιολογίας και Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Δίδαξε ως φιλόλογος στο 1ο Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο Χολαργού (1979-82 και 1990-94).

Αποσπάστηκε στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας το 1982.

Διοργάνωσε την Πανελλήνια καλλιτεχνική έκθεση για το παιδί «INTERKID 86” και συμμετείχε στη δημιουργία του 1ου Αθλητικού Γυμνάσιου της χώρας στην Αλσούπολη της Νέας Ιωνίας, όπου έγινε και έγινε Διευθύντρια.

Δίδαξε στο ΙΕΚ ΠΕΤΡΑ για 8 χρόνια, αγγλική ορολογία στους Συντηρητές Έργων Τέχνης.

Συνδέθηκε με τον Διεθνή Κύκλο Πανεπιστημιακών μελετητών του Άγγλου Ελληνιστή «GEORGE GISSING” (1987), μετέφρασε και εξέδωσε δυο βιβλία του, τη νουβέλα «Sleeping Fires” (2000) και «Ένας ρομαντικός στη χώρα του Μύθου» (2014).

Η Μαρία Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1984, που εξελέγη μέλος στα Συνοικιακά Συμβούλια.

Εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος το 2006, το 2010 και το 2014.

Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος, Αντιπρόεδρος του ΔΟΚΜΕΠΑ και του ΔΟΠΑΠ και σήμερα είναι Εντεταλμένη Σύμβουλος Ισότητας των Φύλων & Ισότιμης Εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

Ίδρυσε την ομάδα ζωγραφικής του ΚΑΠΗ, στην οποία διδάσκει εθελοντικά.

Είναι Ιδρυτικό μέλος της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Χολαργού.

Συμμετέχει ενεργά στις χορωδίες του Δήμου μας και έχει διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις φιλολογικού και επιστημονικού περιεχομένου.

Συνεχίζουμε μαζί!