Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Κύπρου – Ολοκληρώνεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στου Παπάγου – Η πόλη θωρακίζεται

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Κύπρου – Ολοκληρώνεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στου Παπάγου – Η πόλη θωρακίζεται

Η οδός Κύπρου, κεντρική είσοδος του Παπάγου, παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο βαίνει πλέον προς την ολοκλήρωσή του.
➡️ Έτσι εξασφαλίζεται η θωράκιση μίας μεγάλης περιοχής που όλοι γνωρίζουμε πως αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό πρόβλημα σε κάθε μπόρα.
➡️ Ο δρόμος μετατρεπόταν σε ποτάμι με συνέπεια να κινδυνεύει η ασφάλεια των κατοίκων όπως και οι περιουσίες τους.
➡️ Ο κίνδυνος αυτός γιγαντώθηκε με την Κλιματική Κρίση που προκαλεί πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα με αποτελέσματα δυστυχώς δραματικά, ακόμη και απώλειες ανθρώπινων ζωών.
➡️ Χαρακτηριστικό του όγκου και της χρησιμότητας αυτού του μεγάλου έργου υποδομής είναι ότι τοποθετήθηκαν νέοι αγωγοί ομβρίων υδάτων μεγάλης διατομής, συνολικού μήκους 4.010,00 μ. με 295 φρεάτια υδροσυλλογής στους δρόμους Στρατάρχου Παπάγου, Αναστάσεως, Κορυτσάς, Βυζαντίου, Λεμεσού, Λευκωσίας, Κυρηνείας, Σμύρνης, Νικομήδειας, Εφέσου,Μαγνησίας, Ασπασίας, Αρτέμιδος και Ελευθερίου Βενιζέλου.
➡️ Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 4.154.000 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.
➡️ Για την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται η τοποθέτηση 27 φρεατίων στην οδό Κορυτσάς.
➡️ Ως Δημοτική Αρχή Παπάγου – Χολαργού πρέπει να πούμε ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, οι κάτοικοι της περιοχής ταλαιπωρήθηκαν, δεδομένου ότι η κεντρική είσοδος του Παπάγου ήταν κλειστή.
➡️ Επίσης, υπήρχαν καθυστερήσεις στο έργο, που οφείλονταν κυρίως σε οικονομικά θέματα μεταξύ της Περιφέρειας και της αναδόχου εταιρίας, στις ανατιμήσεις υλικών αλλά και σε απρόβλεπτους παράγοντες, όπως η ανάγκη μετατόπισης καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ και εμποδίων από τον αγωγό του Φυσικού Αερίου.
Από την πλευρά μας, παρακολουθούσαμε στενά την εξέλιξη των εργασιών και ασκούσαμε διαρκώς πιέσεις για την ολοκλήρωσή τους.
Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι ο Δήμος δεν είχε την ευθύνη για όλα αυτά, αναγνωρίζοντας ότι η κλειστή είσοδος άλλαξε συνήθειες ετών και δημιούργησε προβλήματα στους συμπολίτες μας, οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία αυτή.
Ωστόσο, ας δούμε το μεγάλο όφελος για την πόλη μας που είναι η επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος, με αυτό το μεγάλο έργο.