Οι ανακρίβειες και τα ψέματα του κ. Οικονόμου

Οι ανακρίβειες και τα ψέματα του κ. Οικονόμου

Όσο εύκολο είναι να απαντάς στα “επιχειρήματα” του μέχρι τις 30/09/2020 Αντιδημάρχου, τόσο άχαρο  είναι να παρακολουθείς τον κατήφορό του. Είναι πράγματι κρίμα ένας Δημοτικός Σύμβουλος να χρησιμοποιεί συνεχώς ανακριβή στοιχεία, να καταφεύγει σε χονδροειδή ψέματα για να ασκήσει αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή.

Πλατεία Φλωρίνης – Ποιος εκπέμπει SOS;

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο κ. Οικονόμου μας λέει ότι “η πλατεία Φλωρίνης εκπέμπει SOS επειδή ο Δήμαρχος την τσιμεντώνει, σπαταλώντας αστρονομικό ποσόν”. Ακόμη: “σχεδιάζει λειτουργία περιμετρικού ποδηλατοδρόμου”.

Ας δούμε ποια είναι η πραγματικότητα 

Η Νέα Πλατεία θα έχει: Περισσότερο πράσινο από ποτέ, το τσιμέντο που υπάρχει τώρα θα ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ. Ο ποδηλατόδρομος γίνεται για να εξυπηρετεί τα παιδιά, για να κινούνται χωρίς κίνδυνο. Και σε αυτό αντιπολίτευση; Επειδή φροντίζουμε για να κινούνται τα παιδιά μας με ασφάλεια;

Η παρέμβαση στην πλατεία Φλωρίνης είναι αναγκαία. Κάτοικοι της περιοχής εξέφραζαν τα παράπονά τους για διάφορα προβλήματα που εντόπιζαν. Η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε τη γενναία χρηματοδότηση 464.965 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την Νέα Αναμορφωμένη και Σύγχρονη Πλατεία Φλωρίνης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 776.240 ευρώ και είναι σίγουρο ότι μετά τη διαγωνιστική διαδικασία και με τις εκπτώσεις που θα δοθούν, ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί.

Αυτό συνιστά χωρίς αμφιβολία, επιτυχία. Και αυτό επειδή κατατέθηκε μια ολοκληρωμένη μελέτη. Ο παραλογισμός έχει και όρια. Χρηματοδοτείτο το Πράσινο Ταμείο τσιμέντο; Είναι δυνατόν;

 

Τελικά ο κ. Οικονόμου θέλει να γίνονται έργα στην Κοινότητα Παπάγου ή απλά είναι της τακτικής «Δεν γίνονται έργα και όταν γίνονται δεν χρειάζονται».

 

  • Το σχέδιο για την πλατεία

Η παρέμβαση ακολουθεί τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού επιλέγοντας πιο φιλικά υλικά.

  • Εξοικονομεί ενέργεια, με την αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών σωμάτων και επιτυγχάνει ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.
  • Κύριο χαρακτηριστικό της παρέμβασης είναι η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του σκληρού τσιμεντένιου δαπέδου και η αντικατάστασή του με οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

 

  • Τα βασικά τμήματα της παρέμβασης 
  • Η αναβάθμιση και χωροθέτηση των αθλητικών δομών
  • Η αναμόρφωση της Παιδικής Χαράς και η προσβασιμότητά της από ΑμεΑ
  • Η διαμόρφωση του κέντρου της πλατείας σε χώρο πρασίνου και η λειτουργία ποδηλατοδρόμου
  • Η σημαντική ΕΝΙΣΧΥΣΗ του πρασίνου, αφού δεν αφαιρείται κανένα δέντρο ενώ προστίθενται πολλά

 Οι συμπολίτες μας έχουν γνώση και κρίση και μπορούν να αντιληφθούν ποιοι εξαπολύουν άναρθρες κραυγές και ποιοι εργάζονται για το καλό της πόλης. Από όλα αυτό αβίαστα συνάγεται ότι:

Η πλατεία Φλωρίνης μετατρέπεται σε ένα κόσμημα με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή.

Μέσα στην απόγνωσή του βαφτίζει το πράσινο,  τσιμέντο. Μέχρι τις δημοτικές εκλογές έχουμε να ακούσουμε πολλά. SOS δεν εκπέμπει η πλατεία, SOS εκπέμπει ο κ. Οικονόμου, προφανώς για τον εαυτό του. Βλέποντας ότι δεν έχει απήχηση στον κόσμο καταφεύγει στα ψέματα. Ελπίζοντας ότι πες πες πες, κάτι θα μείνει.

 

Αποζημίωση Αττικής Οδού

Ο κ. Οικονόμου επαναφέρει ένα θέμα, για το οποίο έχει πάρει απάντηση από τον Οκτώβριο του 2021, με αναλυτικά στοιχεία (έργα και κόστος) που έχουν υλοποιηθεί στου Παπάγου. Εξ αυτών προκύπτει, ότι το κόστος των έργων υπερκαλύπτει το ποσό που εισέπραξε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, ως αποζημίωση από την Αττική Οδό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα έργα:

 

  • Εκσυγχρονισμός Αθλητικών Εγκαταστάσεων (στίβος, γήπεδα μπάσκετ, γήπεδα τένις, νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, κ.α.) στο Αθλητικό Κέντρο Παπάγου «Βασίλειος Ξύδης»
  • Παιδική Χαρά Πάρκου «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου»
  • Κλειστό Γήπεδο ΕΑΚ Παπάγου (ξύλινο παρκέ, νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, χώροι υγιεινής, αποδυτήρια)
  • Κλειστό Γήπεδο Γυμνασίου – Λυκείου Παπάγου (ξύλινο παρκέ, νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, χώροι υγιεινής, αποδυτήρια)
  • Νέο κτίριο ΚΑΠΗ-Πολυιατρείων Παπάγου (μελέτη, κατασκευή, εξοπλισμός)
  • Αγορά οικοπέδου και ακινήτου (Αναστάσεως 92) και μετατροπή του σε Νηπιαγωγείο.
  • Εξοπλισμός για βρεφονηπιακό σταθμό Βερσή και Αλευρά
  • Έργα αναβάθμισης σχολικών κτιρίων
  • Έργα αναβάθμισης παιδικών σταθμών
  • Έργα αναβάθμισης παιδικών χαρών
  • Ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια
  • Προμήθεια απορριμματοφόρων, σαρώθρων, εκσκαφέων κλπ

 

Να θυμίσουμε στον κ. Οικονόμου, ότι όταν ήταν πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχος και πρόεδρος νομικού προσώπου, ψήφιζε και με τα δυο χέρια τους οικονομικούς προϋπολογισμούς, τα τεχνικά προγράμματα και περισσότερες από 2.000 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ανάμεσα στις οποίες και εκείνες που αφορούσαν έργα.

Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσει τι ζητάει από τον Δήμαρχο. Από τη μια τον κατηγορεί ότι δεν διαθέτει πολλά χρήματα για έργα στου Παπάγου και την ίδια στιγμή ότι είναι σπάταλος γιατί διαθέτει χρήματα για έργα στου Παπάγου (πλατεία Φλωρίνης).

 

Γιατί υπονομεύει το ΝΕΟ ΚΑΠΗ και τα ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ;

Κάνοντας τυφλή αντιπολίτευση πυροβολεί το νέο κτίριο ΚΑΠΗ και Δημοτικών Πολυϊατρείων στου Παπάγου. Με όπλο το ψέμα.

Ποια είναι η αλήθεια

Το κτίριο ΔΕΝ έχει συντελεστή δόμησης 1,12 όπως ψευδέστατα  αναφέρει.

Τον προκαλούμε να μας το αποδείξει.

Σε ολόκληρη την Κοινότητα Παπάγου σήμερα, ο συντελεστής δόμησης είναι 1 (ένα), επομένως δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό για το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο.

Η αλήθεια είναι ότι με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό  και σε αντίθεση με ότι ίσχυε πριν το 2012, κάθε νέο κτίριο που κατασκευάζεται χτίζει περισσότερα τετραγωνικά μέτρα, γιατί δεν προσμετρώνται πλέον στον υπολογισμό του συντελεστή δόμησης: τα κλιμακοστάσια, οι ανελκυστήρες και τα πλατύσκαλα, μέχρι 25 τ.μ. ανά όροφο, 40 τ.μ. στο επίπεδο της εισόδου, επιφάνειες των ανοιχτών εξωστών και ανοικτών ημιυπαίθριων χώρων, καθώς και πατάρια, και σοφίτες κ.α.

Η Δημοτική Αρχή όχι μόνον ΔΕΝ καταπάτησε τους όρους δόμησης, αλλά σταθερά έχει ενεργήσει για να διατηρήσει το προάστιο τον χαρακτήρα της κηπούπολης.

Υποστηρίζει τη μείωση του συντελεστή δόμησης στο 0,9.

Την ίδια ώρα, ο κ. Οικονόμου υποστηρίζει να διατηρηθεί ο συντελεστής δόμησης στο 1 (ένα).   

 

ΚΑΠΗ – Πολυϊατρεία Παπάγου: Ένα πολύτιμο έργο για την πόλη, απαραίτητο για τους πολίτες

Το νέο κτίριο κατασκευάζεται με τα πρότυπα της Σύγχρονης Βιοκλιματικής Αρχιτεκτονικής.

Έχει 3 ορόφους στους οποίους περιλαμβάνονται 13 χώροι για τα Πολυιατρεία με ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων όπως Οδοντιατρικό, Γυναικολογικό, Παιδιατρικό, Δερματολογικό, ΩΡΛ, Ορθοπεδικό, Καρδιολογικό, Παθολογικό, Νευρολογικό, Ψυχιατρικό.

Περιλαμβάνει ακόμη 7 χώρους για ΚΑΠΗ με Εντευκτήρια, χώρους εργοθεραπέιας, ειδικών ενδιαφερόντων με όλες τις απαραίτητες υποδομές.

Είναι δυνατόν να υπονομεύει κάποιος λογικός άνθρωπος αυτό το έργο; Μέχρι πού θα φτάσει η εμμονή του κατά του Δημάρχου;

 

Διαμόρφωση χώρου κάτω από την Αγία Σκέπη

Ο κ. Οικονόμου, συνεχίζει τις αβάσιμες και αστείες κατηγορίες του και για τις (σχεδιαζόμενες) εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, κάτω από το ναό της Αγίας Σκέπης Παπάγου.

Κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ότι καταστρέφει την πόλη επειδή αποφάσισε να δημιουργήσει έναν χώρο αναψυχής, με παιδική χαρά και βοτανικό κήπο. Όταν όλοι γνωρίζουν ότι εκείνο το σημείο ήταν εγκαταλελειμμένο και παλαιότερα λειτουργούσε ως ιδιωτικό Catering για δεξιώσεις, προκαλώντας κυκλοφοριακή επιβάρυνση και ηχορύπανση.

Το οικοδομικό τετράγωνο 181, κάτω από την Αγία Σκέπη Παπάγου, θα αναμορφωθεί πλήρως με τη δημιουργία ενός όμορφου χώρου. Με ευαισθησία στο περιβάλλον και απόλυτη προστασία και ενίσχυση του πρασίνου.

Αξίζει να πούμε επίσης,  ότι το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, δηλαδή χωρίς καμία επιβάρυνση των δημοτών. Αυτός είναι ο σπάταλος Δήμαρχος; 

 

Νέα Σχολεία

Κατηγορεί επίσης τον Δήμαρχο γιατί εξασφάλισε χρήματα για να πληρωθούν μελέτες για την κατασκευή νέων σχολείων.

Αλήθεια γνωρίζει ο κ. Οικονόμου πότε κατασκευάστηκε το τελευταίο σχολείο στου Παπάγου;

 

Ο κύριος Οικονόμου, με αυτά που λέει, δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τι χρειάζεται μία Σύγχρονη Πόλη.

Ποια έργα πρέπει να γίνουν και πώς, για να οχυρωθεί απέναντι στις νέες προκλήσεις που φέρνει η Κλιματική Κρίση και οι Σύγχρονες Ανάγκες των πολιτών. Η θεωρία του είναι ότι η πόλη γίνεται καλύτερη αν φυτέψουμε 4-5 δενδρύλλια. Ο κύριος Οικονόμου “βλέπει το δέντρο αλλά αγνοεί το δάσος”. Αγνοεί τα μεγάλα έργα υποδομής που χρειάζεται η πόλη και η Δημοτική αρχή κοπιάζει για να υλοποιήσει, εξασφαλίζοντας  πόρους και χρηματοδοτήσεις.

Μοιάζει σαν κάποιους γραφικούς κοινοτάρχες που έπαιζαν σε ρόλο κομπάρσου  στον ασπρόμαυρο ελληνικό κινηματογράφο.

Η πόλη μας δεν χρειάζεται Μαυρογιαλούρους.