Νέο Σχολικό Συγκρότημα στον Χολαργό

Νέο Σχολικό Συγκρότημα στον Χολαργό

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής αξιοποιείται ο χώρος του ακινήτου επί της οδού Κλειούς στον Χολαργό που ήταν εγκαταλελειμμένος για δεκαετίες.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» (ΕΣΠΑ) εντάχθηκε η πράξη «Μελέτες Ωρίμανσης για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού Δήμου Παπάγου – Χολαργού», προϋπολογισμού 408.163,16 ευρώ.

Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης προχωράει η εκπόνηση των οριστικών μελετών και στη συνέχεια η κατεδάφιση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου και η έναρξη των διαδικασιών (αναζήτηση χρηματοδότησης, διαγωνιστική διαδικασία) για την κατασκευή ενός νέου σχολικού συγκροτήματος.

Η Δημοτική Αρχή, όπως έχει καταστεί εμφανές σε όλους, κινείται με συγκεκριμένα έργα στην κατεύθυνση τόσο του εκσυγχρονισμού σχολικών μονάδων όσο και στην προσθήκη νέων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση του Προϋπολογισμού για το έτος 2023, μιλώντας για τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, είχε υπογραμμίσει:

“Η μεγαλύτερη επένδυση που κάνουμε είναι στα σχολεία της πόλης μας”.

Αναφερόμενος, δε, στο κονδύλι που έχει προϋπολογιστεί για το επόμενο έτος, είχε τονίσει:

“Το 2023 θα δαπανηθεί το ποσό των 3.604.899,81, το μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά και τετραπλάσιο από τον ετήσιο μέσο όρο των προηγούμενων χρόνων”.