Με το βλέμμα στο μέλλον των παιδιών μας

Με το βλέμμα στο μέλλον των παιδιών μας

🔵 Πετύχαμε την ίδρυση 4 νέων Σχολείων.
Του 4ου Νηπιαγωγείου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου, καθώς και του 7ου Νηπιαγωγείου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, το οποίο λειτουργεί από το 2021, σε κτίριο που έγκαιρα μισθώσαμε.
🔵 Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και υπογράψαμε σύμβαση για την εκπόνηση μελετών για την κατασκευή του 4ου 2θέσιου Νηπιαγωγείου και του 4ου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου.
✔️ Μελέτες για τη δημιουργία σχολείων σε επίπεδο γειτονιάς, που θα προσφέρουν στα παιδιά ένα οικείο και ευχάριστο περιβάλλον και θα πληρούν όλες τις τρέχουσες οδηγίες περί βιοκλιματικού σχεδιασμού σχολικών κτιρίων, με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και θα εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα μαθητών με αναπηρία.
🔵 Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, θα αξιοποιηθεί ο χώρος του ακινήτου επί της οδού Κλειούς στον Χολαργό, που ήταν εγκαταλελειμμένος για δεκαετίες (ιδιοκτησίας Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., πρώην ΟΣΚ).
✔️ Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης προχωράει η εκπόνηση των οριστικών μελετών και στη συνέχεια η κατεδάφιση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου, όπως, επίσης και η έναρξη των διαδικασιών (αναζήτηση χρηματοδότησης, διαγωνιστική διαδικασία) για την κατασκευή ενός νέου σχολικού συγκροτήματος, στο οποίο θα στεγαστεί το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού.