ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ

ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ

Συνεχίζουμε Μαζί για την πόλη μας με την Δήμητρα Μιμή Ρουφογάλη.

Η Μιμή Ρουφογάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Χολαργό και διαμένει στον Παπάγο. Είναι κόρη του Βασίλη και της Κωνσταντίνας Ρουφογάλη.
Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιό, τον Πάρι.

Είναι σολίστ πιάνου και μουσικοπαιδαγωγός. Σπούδασε στο “Conservatoire de Paris” και στην Ακαδημία “Mozarteum” του Salzburg με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Η μουσική της πορεία συνεχίζεται ως σήμερα με διεθνείς διακρίσεις, συναυλίες σε Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, ηχογραφήσεις, συμπράξεις με συμφωνικές ορχήστρες και μουσικούς διεθνούς εμβέλειας. Έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ και μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2010 που οι πολίτες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού την τιμούν με την ψήφο τους.Από το 2012, ανέλαβε αφιλοκερδώς τη διδασκαλία και την επιμέλεια της χορωδίας του ΚΑΠΗ του Δήμου μας.

Στη συνέχεια, όταν εκλέχθηκε με την παράταξή μας, ανέλαβε την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και αφοσιώθηκε με κέφι και προσωπική δουλειά στο αντικείμενό της.
Με την άψογη συνεργασία μας, δημιουργήσαμε τη Δημοτική Πινακοθήκη Παπάγου-Χολαργού, ένα στολίδι Πολιτισμού στον Δήμο μας για την οποία εξασφάλισε δωρεές πινάκων, γλυπτών και χαρακτικών, τόσο από καταξιωμένους εικαστικούς της χώρας, όσο και από εικαστικούς που διαβιούν στον Δήμο μας.
Μέλημά της ήταν και είναι, η ανάδειξη των πολιτιστικών φορέων, των καλλιτεχνών, ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων της πόλης μας. Για αυτό, σε μηνιαία βάση, δόθηκε σε όλους, βήμα για να προβληθούν οι δραστηριότητές τους.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, αξιοποιήθηκαν νέοι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου, όπως το υπαίθριο θεατράκι του Δημαρχείου και η Βίλα Σαλίγκαρου, φιλοξενώντας συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις για όλες τις ηλικίες, πάντοτε με ελεύθερη είσοδο.Με πρωτοβουλία της, καθιερώθηκε ο εορτασμός της «Ημέρας της Μουσικής» και της «Ημέρας της Μητέρας» στον Δήμο, με μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, παιδικά εργαστήρια.

Με στόχο την παιδική ψυχαγωγία και εξοικείωση των παιδιών με τον πολιτισμό, διοργάνωσε παιδικές εκδηλώσεις, όπως προβολές παιδικών ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, Θέατρο Σκιών, φωτογραφικές εκθέσεις, σε συνεργασία με τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας. Στο πλαίσιο, της κοινωνικής ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, στηρίζοντας τις δράσεις των φιλοζωικών συλλόγων του Δήμου, συνέβαλε στη διοργάνωση «Ημερών Υιοθεσίας» και Bazaar.

Στην περίοδο του κορωνοϊού, ο πολιτισμός, η ενημέρωση, η ψυχαγωγία, η ψυχολογική στήριξη, συνεχίστηκαν διαδικτυακά από κανάλι του Δήμου μας, με πολλές εκδηλώσεις, όπως αφιερώματα και για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και την πάροδο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Συνεχίζουμε μαζί!