Απολογισμός έργου και παρουσίαση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης Μαζί για την Πόλη μας

Απολογισμός έργου και παρουσίαση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης Μαζί για την Πόλη μας

“Έργο για όλους” στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Σε μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, παρουσίασε τον απολογισμό της 9ετούς διοίκησής του με τον εύγλωττο τίτλο “Έργο για όλους”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό:

– Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Πάντα με ζήλια επισκέπτομαι τον Δήμο σας γιατί υπάρχουν πράγματα που εμείς ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε. Οι αθλητικοί χώροι, τα σχολεία και οι παιδικές χαρές είναι δείγμα ποιότητας ζωής».

 • Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος στάθηκε στο ανθρώπινο προφίλ του Δημάρχου, στην πραότητα και στην ηρεμία του, καθώς και στο αίσθημα ευθύνης που τον διακατέχει.

Χαρακτήρισε τον Δήμο μας, Δήμο-Πρότυπο στην Αττική και στάθηκε στη συνεργασία του με τον Δήμαρχό μας, Ηλία Αποστολόπουλο, στο θέμα του Πάρκου Γουδή και στις προσπάθειές τους να παραδώσουν στους πολίτες, άλλον έναν πράσινο πνεύμονα.

 • Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος χαρακτήρισε την πόλη μας ζηλευτή, με τόσα έργα που έχουν γίνει από την παρούσα διοίκηση. Τόνισε, δε, ότι ο Δήμος μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στο θέμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος και κλείνοντας ανέφερε ότι αξίζει η τοπική αυτοδιοίκηση να έχει Δημάρχους, όπως ο Ηλίας Αποστολόπουλος.
 • Ο τ. Δήμαρχος Χολαργού, κ. Δημήτρης Νικολάου, ο οποίος είπε: “Πόσο μπορεί να είναι υπερήφανος ένας πατέρας για τον γιο του, έτσι είμαι και εγώ για τον Δήμαρχο, που πάνω από όλα είναι άνθρωπος”.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, τόσο στις εκλογές του 2014 όσο και του 2019.

Ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου για τη συνεργασία και την ευσυνειδησία, τους συνεργάτες του για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην υλοποίηση περισσότερων από 250 έργων και παρεμβάσεων και την οικογένειά του για τη στήριξή τους.

Ανέπτυξε, δε, σε αδρές γραμμές το πλούσιο έργο σε όλους τους τομείς δράσεις:

 • Στον εκσυγχρονισμό του Δήμου με τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες
 • Στην εγκατάσταση και λειτουργία της Πολεοδομίας
 • Στην οικονομική αυτάρκεια του Δήμου παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις και τη μειωμένη επιχορήγηση του κράτους. Χωρίς νέο δανεισμό και αποπληρώνοντας περισσότερα από 4 εκ. ευρώ για δάνεια προηγουμένων ετών.
 • Στη μείωση των δημοτικών τελών και την αύξηση της περιουσίας του Δήμου.
 • Στην προστασία του περιβάλλοντος και την αύξηση του πρασίνου.
 • Στην εφαρμογή ολοκληρωμένου πλάνου εξοικονόμησης ενέργειας, με την ενεργειακή αναβάθμιση στον οδοφωτισμό, μειώνοντας κατά 85% την κατανάλωση.
 • Στην ανανέωση και ενίσχυση του στόλου καθαριότητας με 11 νέα οχήματα και 1.500 νέους κάδους μηχανικής αποκομιδής, καθώς και στην ενίσχυση του στόλου οχημάτων των άλλων υπηρεσιών του Δήμου.
 • Στην ενίσχυση της ανακύκλωσης και του το δικτύου των καφέ κάδων για τα βιοαπόβλητα.
 • Στα έργα υποδομής, όπως το δίκτυο απορροής ομβρίων υδάτων, ο προσεισμικός έλεγχος σε 47 κτήρια του Δήμου και η κατασκευή του νέου κτηρίου ΚΑΠΗ-Δημοτικών Πολυιατρείων Παπάγου.
 • Στα έργα που έχουν να κάνουν με τα παιδιά μας, όπως η ιστοποίηση και η συνεχής συντήρηση όλων των παιδικών χαρών και η δημιουργία νέων με πρόσβαση σε παιδιά με κινητικά προβλήματα.
 • Στις δράσεις της Δημοτικής Αρχής στον τομέα του Αθλητισμού, στην αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και στη δημιουργία νέων.
 • Στην κοινωνική πολιτική με την επέκταση των κοινωνικών δομών.
 • Στα σχολεία μας, που έγιναν καλύτερα με εκτεταμένες κτιριακές παρεμβάσεις και βελτίωση της προσβασιμότητας για τα παιδιά με αναπηρία. Την ενεργειακή τους αναβάθμιση, την κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου και στην ίδρυση 4 νέων σχολείων.
 • Στον Πολιτισμό με την αναβάθμιση του Φεστιβάλ, τη δημιουργία της δημοτικής πινακοθήκης, τις δωρεάν εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες.
 • Στο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, εξασφαλίζοντας τους τροφή και κτηνιατρική φροντίδα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος είπε:

“Όποιο και αν είναι το νήμα που μας ενώνει ξέρετε ποιος είμαι, πώς εργάζομαι, αν επιδιώκω τις συνεργασίες, αν η εκλογή μου άλλαξε το χαρακτήρα μου.

Και νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν ότι είμαι πάντα ο Ηλίας που γνωρίσατε, που στηρίξατε, που εμπιστευθήκατε, που συνεργαστήκατε.

Ο Ηλίας που προσπαθεί κάθε μέρα να αφήσει κάτι πίσω του για να δικαιώσει την τιμή που του έχετε κάνει να είναι Δήμαρχος αυτού του σπουδαίου Δήμου.

Το μόνο για το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι μετά από 9 χρόνια στη διοίκηση του Δήμου μας αισθάνομαι ακόμα την ίδια όρεξη, το ίδιο πάθος, τον ίδιο ενθουσιασμό όπως την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα.

Όσο περήφανος νιώθω κοιτάζοντας πίσω τα όσα κάναμε, άλλο τόσο αποφασισμένος νιώθω να δω να πραγματοποιούνται όσα έχουμε σχεδιάσει και υποσχεθεί.

Η φλόγα της δημιουργίας μέσα μου, είναι ακόμα δυνατή.

Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό αφορά σε όλη την ομάδα μας!

Σε όλους τους συνεργάτες μου! Εκείνους που ξεκινήσαμε μαζί αλλά και όσους βρεθήκαμε στην πορεία”.

Μετά τον Δήμαρχο και σε κλίμα ενθουσιασμού, έγινε η παρουσίαση των 62 πρώτων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο της Παράταξης “Μαζί για την Πόλη μας”.

Μια ομάδα έμπειρη αλλά και ανανεωμένη, αφού το 40% των υποψηφίων είναι νέοι.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους:

Η π. Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, οι Αντιπεριφερειάρχες, Γιάννης Κεχρής και Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός και ο Γραμματέας Γιώργος Σκούμας, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε, Δημήτρης Καφαντάρης, ο Γενικός Διευθυντής της Κ.Ε.Δ.Ε., Γιάννης Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, Παύλος Καμάρας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Αθανάσιος Ζάχος, η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Παπάγου-Χολαργού, Ντίνα Καλλιοντζή, ο πρώην Δήμαρχος, Νίκος Χιωτάκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, κ.ά.